CHYBA KOLEJ NA PREZYDENTA MIASTA

Moderatorzy: mod1, mod2

CHYBA KOLEJ NA PREZYDENTA MIASTA

Postprzez TU FERDYNAND PAŻDZIOCH » 18-01-2010 2:42 pm

Rok wyborów. Nasz terażniejszy WŁODARZ na pewno wystartuje ponownie. Aby nie było nudno można by nadać bardziej dogodną nazwę PREZYDENT !! . BURMISTRZEM był, POSŁEM był. To może teraz PREZYDENT !

Energiczny, zmotywowany, walczak, zdeterminowany do działania - nazwa by pasowała, co nie !
TU FERDYNAND PAŻDZIOCH

Postprzez Ślonsok » 18-01-2010 10:24 pm

ale z ciebie gupielok nie uciekles z grunwaldzkiej :lol: :lol: :shock:
http://www.raslaska.org/

Państwa gina wtedy, gdy nie umieją odróżnic ludzi złych od dobrych - Anystenes z Aten (ok. 440-366 p.n. Chrystusa)
Ślonsok

Miejscowość: L-c Gů/R\ny Ślůnsk

Postprzez whocares » 19-01-2010 7:39 am

Ja gdybym miał taką możliwość głosowałbym na Maniure, nie mam do naszego pana burmistrza zastrzeżeń, no może jedno - dotyczące skateparku, ale można przeboleć.
Człowiek bez wiary jest jak ryba bez roweru :)
whocares

Miejscowość: z Lubecka!

Postprzez STOLICA POWIATU » 08-02-2010 1:29 pm

Szykuje się sąd z DZ. Będziemy kibicować.
STOLICA POWIATU

Postprzez Miśka Co. » 08-02-2010 5:07 pm

STOLICA POWIATU napisał(a):Szykuje się sąd z DZ. Będziemy kibicować.

Jaki sąd z DZ?
Miśka Co.

Miejscowość: Lubliniec

Re: CHYBA KOLEJ NA PREZYDENTA MIASTA

Postprzez scianka® » 09-02-2010 12:08 am

TU FERDYNAND PAŻDZIOCH napisał(a):Rok wyborów. Nasz terażniejszy WŁODARZ na pewno wystartuje ponownie. Aby nie było nudno można by nadać bardziej dogodną nazwę PREZYDENT !! . BURMISTRZEM był, POSŁEM był. To może teraz PREZYDENT !

Energiczny, zmotywowany, walczak, zdeterminowany do działania - nazwa by pasowała, co nie !

Jak sprowadzisz do Lublińca dodatkowe 70000 mieszkańców z ogonkiem, to będziesz wybierać prezydenta miasta.
Powodzenia życzę.
...włóczyłem się po stepach, gdzie wrzask Hunów brzmi jeszcze w wichrze....
scianka®

Miejscowość: z lodówki ;)

Postprzez TU FERDYNAND PAŻDZIOCH » 09-02-2010 9:11 am

JEST TO MOŻLIWE.
Nie będzie jednak Aqaparku więc można rozbudować na tym terenie Zakład Neuropsychiatryczny. Napływ z całej polski się zwiekszy i nasze miasto stanie się wtedy aglomeracją.
Potrzeba do tego jednak jeszcze reklamy. Bo wariatów u nas dostatek.
Ania piosenkarka zrobiła już swoje. Może teraz jak przyjedzie Robert ten od toru wesprze inicjatywę ZAPROSZENIA do zakładu bez klamek wielu chętnych. JEST SZANSA.
TU FERDYNAND PAŻDZIOCH

Postprzez Miśka Co. » 09-02-2010 11:07 am

scianka® napisał(a):
TU FERDYNAND PAŻDZIOCH napisał(a):Rok wyborów. Nasz terażniejszy WŁODARZ na pewno wystartuje ponownie. Aby nie było nudno można by nadać bardziej dogodną nazwę PREZYDENT !! . BURMISTRZEM był, POSŁEM był. To może teraz PREZYDENT !

Jak sprowadzisz do Lublińca dodatkowe 70000 mieszkańców z ogonkiem, to będziesz wybierać prezydenta miasta.
Powodzenia życzę.

To czy miasto ma prezydenta czy burmistrza wcale nie zalezy od liczby mieszkańców tylko od władzy. Przeciez miasta niewiele większe od Lublińca takie jak np. Sieradz czy Krosno mają prezydentów a mają tylko 40.tys mieszk. Zakopane również ma prezydenta a jest od Lublińca mniejsze.
Miśka Co.

Postprzez TU FERDYNAND PAŻDZIOCH » 10-02-2010 1:29 pm

Jestem za Don President - to dla naszej Rady przecież pikuś.
TU FERDYNAND PAŻDZIOCH

Postprzez scianka® » 12-02-2010 12:02 am

Miśka Co. napisał(a):To czy miasto ma prezydenta czy burmistrza wcale nie zalezy od liczby mieszkańców tylko od władzy. Przeciez miasta niewiele większe od Lublińca takie jak np. Sieradz czy Krosno mają prezydentów a mają tylko 40.tys mieszk. Zakopane również ma prezydenta a jest od Lublińca mniejsze.

USTAWA
z dnia 8 marca 1990 r.
o samorządzie gminnym

Art. 26.
1. Organem wykonawczym gminy jest wójt.
2. Kadencja wójta rozpoczyna się w dniu rozpoczęcia kadencji rady gminy lub wyboru
go przez radę gminy i upływa z dniem upływu kadencji rady gminy.
2a. Wójtem (burmistrzem, prezydentem miasta) nie może być osoba, która nie jest
obywatelem polskim.
3. Burmistrz jest organem wykonawczym w gminie, w której siedziba władz znajduje
się w mieście położonym na terytorium tej gminy
4. W miastach powyżej 100.000 mieszkańców organem wykonawczym jest prezydent
miasta. Dotyczy to również miast, w których do dnia wejścia w życie niniejszej
ustawy prezydent miasta był organem wykonawczo-zarządzającym.
scianka®

Postprzez Miśka Co. » 12-02-2010 10:52 am

Tak dobra, więc wytłumacz mi fakt, że niespełna 25 tysięczne Zakopane ma prezydenta, podobnie jak np. Krosno, Sieradz czy Skierniewice które mają niecałe 40 tys. mieszk.?
Miśka Co.

Postprzez scianka® » 12-02-2010 12:55 pm

Miśka Co. napisał(a):Tak dobra, więc wytłumacz mi fakt, że niespełna 25 tysięczne Zakopane ma prezydenta, podobnie jak np. Krosno, Sieradz czy Skierniewice które mają niecałe 40 tys. mieszk.?

przeczytaj uważnie pkt 4.
jak było kiedyś, nie wiem, ale wiem jak jest teraz. a jest tak, jak możesz przeczytać
scianka®

Postprzez Ślonsok » 12-02-2010 3:23 pm

pkt. 5. Ilekroć w ustawie jest mowa o burmistrzu, należy przez to rozumieć także prezydenta miasta.

To dopiero zawiklane prawo :roll:

Państwa gina wtedy, gdy nie umieją odróżnic ludzi złych od dobrych - Anystenes z Aten (ok. 440-366 p.n. Chrystusa)
Ślonsok

Postprzez Ślonsok » 26-02-2010 11:05 am

Ma sie odbyc debata Maniura-Karasiewicz w kwietniu!!
Co o tym myslicie czy po pomyslnej debacie pan Karasiewicz bedzie kontrkandydatem na stanowisko burmistrza w przyszlych wyborach?
Jesli tak to dobrze bo doda smaczku przyszlym wyborom :)!

Ślonsok

Postprzez Miśka Co. » 26-02-2010 6:00 pm

Karasiewicz nie ma szans z Maniurą! Co Karasiewicz zrobił dla Lublińca i regionu lublinieckiego?? Nic!!! Już pomijam fakt, że jest z PiSu, parti która powinna wyginąć! Maniura na burmistrza!!! Żaden z dotychczasowych włodarzy naszego miasta nie zrobił tyle co on!
Miśka Co.

Postprzez Ślonsok » 26-02-2010 10:24 pm

Miśka Co. napisał(a):Karasiewicz nie ma szans z Maniurą! Co Karasiewicz zrobił dla Lublińca i regionu lublinieckiego?? Nic!!! Już pomijam fakt, że jest z PiSu, parti która powinna wyginąć! Maniura na burmistrza!!! Żaden z dotychczasowych włodarzy naszego miasta nie zrobił tyle co on!

nie nalezy gloryfikowac tak samo mozna powiedziec ze Gierek tyle zrobil dla rozwoju Polski ale jakim kosztem i kogo kosztem?!
Napewno Polska zyskala a stracil GS bo zostal praktycznie wyzyskany do dna a do dzis ciagnie sie dlug Gierka ktory Polska splaci ....nie wiem kiedy bo juz nowy dlug Polska ma ponoc juz siega blisko 60% PKB obecnie za rzadow PO wzrosl dlug a co za tym idzie i w Lublincu tez to sa fakty!! wiec nie wyjezdzaj mi tu z Wiejska bo sie wk**wie na warszafke :evil:

http://www.money.pl/forum/temat,1,1594005,1594005,15,0,chlebowski;dlug;publiczny;przekroczy;50;proc;pkb.html

poczytaj sobie dane ze Pis w ciagu krotkich rzadow zredukowal dlug do 42,5% PKB. Obecnie mozna sie spodziewac zadluzenia w granicach 55 %-60% PKB.
Trzymaj sie faktow i wyciagaj wnioski mysl jak ci podaja codziennie ta papke informacyjna w tv i radiu.
Pomyslec i zanalizowac nie jest trudno gdy sie czerpie wiadomosci z nie tylko jednego zrodla a z wielu.

Ślonsok

Postprzez Miśka Co. » 27-02-2010 12:53 pm

Ankiety, zestawienia, rankingi to nie jest wiarygodne źródło podobnie jak listy przybojów. Nie odzwierciedlają one prawdziwych faktów. Karasiewicz jest za młody, za bardzo niedoświadczony i za głupi żeby zostać burmistrzem naszego miasta! Owszem, posłem w PiSie może być gdyż wszystkie pisiury to tępaki.
Miśka Co.

Postprzez Ślonsok » 04-05-2010 1:38 pm

Miśka Co. napisał(a):Ankiety, zestawienia, rankingi to nie jest wiarygodne źródło podobnie jak listy przybojów. Nie odzwierciedlają one prawdziwych faktów. Karasiewicz jest za młody, za bardzo niedoświadczony i za głupi żeby zostać burmistrzem naszego miasta! Owszem, posłem w PiSie może być gdyż wszystkie pisiury to tępaki.

JUz nie jest w PiSie jesli chcesz pisac to stwierdzaj i opieraj sie na faktach a nie insynuacjach.Jesli tak go obrazasz jakim ty jestes czlowieczkiem ktory tak sadzi.Zrob cos dla naszego powiatu miasta zobaczymy twoje efekty i pogadamy.
Kazdy jest madry w gatce z ktorej nic nie wynika ino paplanina.
JA szanuje ludzi ktorzy maja incjatywe i robia wiecej niz mowia i sie nie chwala czyms nad wyraz.
Rzady PO to takie chwalenie sie i duzo gatki a sukcesow u nich brak brak brak....no chyba ze wybudowanie po czesci z pieniedzy UE orlikow po calej Polsce to jest najwiekszy sukces tego rzadu :lol: :lol:

Ślonsok

Nowy Burmistrz!!

Postprzez Ślonsok » 16-05-2010 11:47 pm

Miśka Co. napisał(a):Karasiewicz nie ma szans z Maniurą! Co Karasiewicz zrobił dla Lublińca i regionu lublinieckiego?? Nic!!! Już pomijam fakt, że jest z PiSu, parti która powinna wyginąć! Maniura na burmistrza!!! Żaden z dotychczasowych włodarzy naszego miasta nie zrobił tyle co on!

ok zrobil ale i zadluzyl !!
Wiadomo nie ma nic za darmo ale trzeba stwierdzic ze nalezy sie nam dla Lublinca jeszcze lepszy burmistrz ktory ograniczy utrzymanie UM w Lublincu i ktory przyciagnie inwestorow bo cos krucho u niego z ta sprawa!!
Mamy ponoc specjalna strefe ekonomiczna i ktora jest slabo wykorzystana !
Samymi remontami drog czy budowa nie mozna sie bronic !!
Jak ten burmistrz ma zamiar zatrzymac mlodych ludzi w L-c?
Co zrobil w przypadku wybudowania basenu?
Czy brakuje ludzi przedsiebiorczych ktorzy sa lepiej wyksztalceni niz pan burmistrz ale nie maja nazwiska co nie znaczy ze nie beda lepszymi gospodarzamii!!!

Szukajmy nowych kandydatow ktorzy przedstawia swoj program wyborczy i beda tryskac nowymi pomyslami i wizjami rozwoju Lublinca!!

Ślonsok

Postprzez Miśka Co. » 17-05-2010 5:18 pm

L-c jeszcze nie mial burmistrza ktory zrobil by tyle co Maniura.

Zadłuzyl? Nie ma zadnego zadluzenia, duzo szumu o nic. Tym bardziej, nam Lublińczanom to "zadluzenie" po kieszeniach nie pojdzie.

Pomijajac fakt ze zadnego zadluzenia nie ma.
Miśka Co.

Postprzez Ślonsok » 17-05-2010 6:12 pm

nie najgorsze jest to ze nie ma kontkandydata.
NIe mam nic do pana Maniury ale czas na zmiany jest wiele rzeczy ktore trzeba zrobic:
Najwazniejsze jak zatrzymac mlodych w L-c!!

Ślonsok

Wróć do Forum Portalu LubliniecInfo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości